• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2022 Tübitak Uluslararası Serbest Görev İHA yarışması

2022 ASOTEK İHA Takımı Üyeleri

İlker DEMİR
İlker DEMİRTakım Danışmanı
İlker DEMİR
İlker DEMİRTakım Danışmanı
ASO Teknik Kolejinde Elektronik Öğretmeni ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi olarak görev yapmaktadır.Takımımızda danışman ve pilot olarak görev almaktadır.

Berat ERKOÇ
Berat ERKOÇTakım Kaptanı
Elektronik & Mekanik & Yazılım ve Görüntü İşleme
Berat ERKOÇ
Berat ERKOÇTakım Kaptanı
Elektronik & Mekanik & Yazılım ve Görüntü İşleme
Ben okulumuzun Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümünde 10. sınıf öğrencisiyim. 10 yaşımdan beri projelerle ilgilenmeye başladım. 2018 yılından beri proje yarışmalarına katıldım. 2020, 2021 ve 2022 tarihlerinde de Teknofest yarışmalarına katılarak iyi dereceler elde ettim. Kendimi her yönden geliştirmeye başladım. Okulumuzun verdiği derslerle birlikte pnömatik, elektrik-elektronik, arduino, otomatik kumanda, torna cnc, freze cnc, plc, Solidworks; kartezyan, delta, mafsallı robot kullanımı ve programlanması gibi becerilerimi geliştiriyorum. C, C++, c#, Flutter ve Python yazılım dillerinde de kendimi geliştiriyorum. Python dilinde çoğu kütüphaneyi kullanmayı biliyorum. Şuan dronekit kütüphanesini öğreniyorum. Unreal Engine 4 ve Altium Designer gibi programlarını da öğrenmeye başladım. OpenRocket, Adobe Indesign, Adobe Photoshop ve Adobe Premiere Pro programlarını kullanabiliyorum. Takıma yazılım, elektronik, mekanik ve mekanik tasarım alanlarında katkıda bulunacağım.

Ali ŞEN
Ali ŞENMekanik ve Mekanik Tasarım
Ali ŞEN
Ali ŞENMekanik ve Mekanik Tasarım
Mekanik ve tasarıma olan ilgim nedeniyle AutoCad ve SolidWorks isimli tasarım programlarında kendimi geliştirdim.

Yusuf KARABULUT
Yusuf KARABULUTElektronik
Yusuf KARABULUT
Yusuf KARABULUTElektronik
4 yaşımda Legolarla tanıştım ve hayatımda en sevdiğim şey oldu mekaniğe ilgim o zaman başladı. Bilgisayara ilgim ise 1.sınıfta bilgisayar oyunları ile başladı. Bilgisayar kullanma konusunda bilgim o kadar fazla olmasa da kendimi bu konuda geliştiriyorum. Okulda verilen kurslar sayesinde kendimi geliştiriyorum.